Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
header-environnement-lino.jpg

Linoleum a životní prostředí

Linoleum, které z 98 % tvoří přírodní, biologicky získávané či minerální suroviny, je naší nejekologičtější podlahou! Vzhledem k tomu, že rovněž zahrnuje recyklované a ze 100 % recyklovatelné suroviny, je plně součástí přístupu oběhového hospodářství.

Chcete důkaz? Byla mu udělena velice náročná „stříbrná“ certifikace Cradle to Cradle Silver.

Product

Biologicky získávané a minerální složení z 98 %

Linoleum – revoluční výrobek vynalezený v roce 1863, má vynikající vlastnosti a zároveň je velice šetrný k životnímu prostředí. Tuto podlahu ve skutečnosti z 98 % tvoří biologicky získávané či minerální suroviny:

  • ze 41 % lněný olej
  • ze 20 % dřevo
  • z 9 % minerální plniva
  • z 8 % juta
  • z 5 % pryskyřice
  • ze 3 % barvené pigmenty
  • ze 2 % korek
gerflor-linoleum-bio-based-composition-gb.jpg

Podlahová krytina s certifikací Cradle to Cradle

Linoleum DLW, které bylo navrženo, aby respektovalo oběhové hospodářství, zahrnuje problematiku životního prostředí ve všech fázích svého životního cyklu s cílem směřovat k uhlíkové neutralitě. Díky tomuto závazku mu byla mu udělena velice náročná „stříbrná“ certifikace Cradle to Cradle Silver (odkaz). Tato velice ambiciózní certifikace je odměnou za naše úsilí v oblasti trvalého rozvoje, která hodnotí 5 kritérií:

  • opětovné použití surovin
  • zdravotní dopad surovin
  • hospodaření s vodou
  • obnovitelná energie
  • sociální spravedlnost
gerflor-cradle-to-gate.jpg

Zcela recyklovatelné podlahy

Co je nejlepší: naše linoleum, které lze v závěru jeho životnosti zcela recyklovat, je rychle obnovitelný jako výrobní a instalační odpad: 76 % jeho obsahu lze recyklovat během jednoho roku nebo kratší doby.

Ostatně se skládá ze složek, které jsou recyklované až ze 40 %!

gerflor-recyclage-creation.jpg

Další informace o linoleích značky Gerflor

Gerflor a životní prostředí
we care / we act

Týmy společnosti Gerflor vždy staví do centra svých zájmů zákazníky a životní prostředí.
Naše podlahové krytiny, nástěnné produkty a dokončovací prvky jsou navrženy tak, aby vydržely co nejdéle, usnadňovaly život uživatelům a chránily jejich zdraví. Jejich design a životnost také respektují naši planetu.

Naše závazky životnímu prostředí
gerflor-img-environnement.jpg
Gerflor stojí při vás
Služby

Máte nějaké otázky? Potřebujete radu k některému ze svých projektů? Obraťte se na tým společnosti Gerflor, který Vám pomůže s výběrem nejlepšího řešení.

Kontaktujte nás
service

O společnosti Gerflor

Skupina GERFLOR po více než 80 let navrhuje, vyrábí a propaguje inovativní, dekorativní a ekologicky šetrné produkty pro flexibilní podlahové krytiny, linoleum, nástěnné krytiny a doplňky pro přístupnost, bezpečnostní podlahoviny, antistatické podlahoviny od pokládky až po dokončovací práce pro profesionály i jednotlivce.

Sortiment našich produktů splňuje specifické potřeby všech segmentů trhu: komerčních, vzdělávacích, zdravotnických, sportovních (tělocvičny a venkovní areály) i obytných budov. Pro ještě větší inspiraci, komfort, bezpečnost, efektivitu a návratnost investic.

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.